vrijdag 31 augustus 2012

Nog een weekje

Met nog een weekje in mijn 38ste jaar heb ik gisteren een leuke verrassing gekregen. Voor de tig-ste keer is er een zware breuk aan mijn auto. Differentieel of versnellingsbak of zo volgens de sleepdienst. Hoort er weer niet te goedkoop uit. Heb het wel gehad met die FIAT (Fucking Irritating Automobile Thing). Ga hem verkopen, nog liever dan er weer een hoop geld tegen te smijten en af te wachten wat de volgende breuk zal zijn.

Dat voelt dus lekker rot, zeker als er in je auto al 3 nieuwe koppelingen en een hoop andere nieuwe stukken in zitten. En je overal te horen krijgt dat dat niet normaal is voor een auto met zo weinig/veel kilometers op de teler. Soit, verkopen in de staat dat hij is en dan zien we wel weer. Liever met de fiets dan met dat wrak rond te rijden.µ

Als ik een goede raad mag geven: koop NOOIT een FIAT, blijkbaar is de kans dat het een kostenpost wordt groter in vergelijking met andere, soms goedkopere merken. Ze hebben de reputatie om te roesten en dat is bij deze enkel de waarheid gebleken met het carter (vervangen wegens doorgeroest), maar andere bewegende onderdelen zijn niet zo betrouwbaar gebleken. Een kostelijk wagentje in onderhoud, en wel zo duur dat ik hem 2 keer heb betaald.

RIP roestbak
Maak zelf maar een interpretatie van het letterwoord...













Frustratie heb ik er al van gekregen van die bak. Maar daar zal de eerste letter wel voor staan he.
  • Frustratie in Automobiele Ambetante Toestand
  • Fabrique Italienne des Autmobiles Tragique/Terrible
  • ....
Suggesties welkom :-)

woensdag 29 augustus 2012

9 en counting

Ook ik was ooit jong :-D
Nog 9 dagen naar de 38ste verjaardag. Dan worden we dus 39. Ergens zowat halverwege van het bewuste leven en toch misschien eens tijd om een balans op te maken. Daar kunnen we ons de volgende 9 dagen dus wel mee amuseren.

Terugblikken op de goede en slechte dagen, het zal een drukke bezigheid worden. Maar ik heb het er wel op. Afwegen en kijken of het al te vroeg is voor een midlife crisis of al te laat. Maar aangezien ik nu pas het gevoel heb dat mijn leven nog moet beginnen (en ik me in de baarmoeder van mijn tweede leven bevind) lijkt het me nog wat te vroeg voor een midlifecrisis. We zullen dat nog maar een paar jaar uitstellen. Dus die veranda, moto, vijver,... mogen nog even in de kast blijven ;-).

Ondertussen zijn er dit weekend Vredesfeesten in Sint-Niklaas en kunnen we ons zinnen nog eens verzetten door naar de balonnen te gaan kijken. Dat wordt dus weer een geheugenkaartje vol foto's.

Ballon vanuit de tuin.
Goed, we gaan er eens werk van maken. Weegschaal bij de hand en daar gaan we...

Tot lees.

donderdag 23 augustus 2012

Website en zo



 





Hier zijn we dan terug. De voorbije dagen wat liggen klooien aan de site. Met als resultaat dat de tabs eindelijk in orde zijn en er weer een hoop kennis is bijgekomen over HTML/CSS. En hoewel er al vele uurtjes zijn gekropen in het begrijpen van de basis van die "talen" ben ik toch altijd maar meer tevreden met het resultaat. En de ideeën over wat we nog willen integreren blijven komen.
Maar tijd is nu nog geen probleem dus doen we lustig en rustig verder. En dankzij het heerlijke, niet meer zo warme weertje kunnen we buiten werken. HEERLIJK is dat.

Ondertussen stroomt het dagdagelijkse leven verder binnen de bedding van het leven (schoon hé). Met een paar watervalletjes maar vooral een rustig verloop. Gelukkig zijn er tweets genoeg om je aan te ergeren ;-).




zondag 19 augustus 2012

Veel te heet om te denken.

Vandaag was het eindelijk een dag waarop we konden zagen over hoe warm het nu wel is. Net als gisteren temperaturen van rond de 36°C. Na anderhalve maand van regen, koude en een zomer die naam niet waardig is er nu dan toch hitte, zweetproducerende hitte.
En ondanks de hitte kunnen genieten van wederom een fantastisch lekkere maaltijd, zoals altijd liefdevol bereid door Sieke. Gevolgd door een avondwandeling in Sint-Niklaas. Met dikke donkere wolken en bijhorende donder en bliksem.
En nu het buiten afkoelt (of toch zoiets) werk ik nog wat aan mijn site.
Een drukke, bezige zondag dus ;-). Gisteren nog wat foto's genomen en er zitten er weer een paar mooie tussen. Nog wat bijwerken waar nodig en ze kunnen er weer bij, bij de toekomstige online album's.










Mooie luchtfoto's. De ondergaande zon die wat tussen de wolken kwam piepen en een prachtige stralenkroon creeërde. Machtig om te zien en nog veel leuker dat het gelukt is om ze te vangen op "papier". En natuurlijk bij zo'n weer ook de onvermijdelijke ballonnen (we zitten in het Waasland voor iets he).







Kortom, een leuke, warme en luie zondag met een "productief " einde. Voor sommigen net iets meer werkgerelateerd productief dan voor anderen.